Vindskydd i glas

Ett vindskydd i glas skapar effektivt skydd mot vinden oavsett om det monteras på balkongen, altanen eller på uteplatsen. Några fördelar är att glaset är elegant, släpper igenom ljus och bjuder på utsikt. Ska det även fungera som insynsskydd kan frostat glas väljas.

Med vindskydd kring uteplatsen förlängs både sommarkvällarna och hela säsongen. Detta tack vare att ni kan vara ute även när höstvindarna kommit igång.

Säkerheten först

Glasräcken som används som vindskydd kommer att utsättas för hårda påfrestningar. Det är därmed extra viktigt att montering sker på ett korrekt sätt.

Förstärkning av regelverk

Fäst enbart i rejält kraftiga regelverk. Vi rekommenderar generellt reglar på 220 x 45 mm. Det finns även en fördel att förstärka regelverket inför monteringen. Detta för att uppnå en "stum" känsla i räcket.

Tänk på att någon millimeters rörelse i regelverket skapar stora rörelser i toppen av glasräcket. När vi anlitas för montering av vindskydd i glas genomför vi nästan alltid förstärkningar inför glasmonteringen.

Montera själv - eller anlita montör

Vid leverans medföljer instruktioner kring hur montering ska ske för att säkerhet och funktion ska uppnås. Självklart kan även denna service beställas av oss. Vi är specialiserade på dessa installationer och ger även lång garanti på utfört arbete.


Våra populära vindskydd i glas

Post Free - helt utan stolpar och handledare

Ett helglasräcke som monteras utan stolpar. De kraftiga fästena är tillverkade av underhållsfritt rostfritt stål som även är anpassat för havsmiljöer. Stålkvalitén 2205 är marknadens högsta kvalité på stål. 

Clickitup – höj- och sänkbart

Clickitup är ett höj- och sänkbart, toppmonterat, glasräcke som kan beställas med silvermatta eller svarta stolpar. Glaset kan väljas som helt genomskinligt eller frostat, däremot inte som tonat. 

Välja vindskydd i glas - Att tänka på:

  • Höjd

Börja med att kontrollera behov av höjd på vindskyddet. Det kan både avgöras utifrån estetik, hur vinden blåser och säkerhet. Många gånger fyller dessa räcken fler funktioner än att enbart skydda mot vind.

  • Höj- och sänkbart

Önskas delar av glaset kunna höjas/sänkas? Se exempelvis bilden ovan på modellen Clickitup. Som visas kan halva delen skjutas ner om inte fullt vindskydd önskas.

  • Fäste

Om topp- eller sidomonterad modell bör väljas handlar främst om vad kunden anser vara snyggast. Men beroende på underlag kan det ibland vara tvunget att välja ena eller andra alternativet.

  • Insyn - frostat eller tonat?

Med frostat eller tonat glas skapas både vind- och insynsskydd. Frostat rekommenderas om insynsskydd önskas då det är lättare att se igenom tonat glas.

FAQ

Kan alla era glasräcken användas till vindskydd?

Både ja och nej... Det beror primärt på hur högt skydd som önskas. En del modeller har begränsning på exempelvis 110 cm höjd. Detta medan andra är mer anpassningsbara.

Kostar det något att få råd på plats?

Nej, Kontakta oss så bokar vi tillsammans in en tid då vi kommer och ser på förutsättningarna i ditt hem. Vi ger då råd och tips på vad som är bra att tänka på i val av modell m.m.

Kan vindskydd kombineras med poolskydd?

Ja, men om det ska användas som poolskydd krävs det att skyddet uppfyller Boverkets krav. Exempelvis måste det vara minst 90 cm högt och begränsa tillgång till poolen. Läs mer i vår artikel om poolskydd.