Därför ett stolpfritt glasräcke

Ett stolpfritt glasräcke har många fördelar, både i utseende och funktionalitet. Infino guidar dig genom fördelar, montering och hur ett stolpfritt glasräcke står sig i pris mot andra räcken - bra att veta inför ditt köp

Att hitta rätt räcke till din balkong eller terrass kan vara klurigt. Valen är många och både utseende och funktionalitet spelar in. Fördelarna med ett stolpfritt glasräcke från Infino är:

  • Skapar en luftig känsla.
  • Obruten utsikt.
  • Vindskydd utan att störa utsikten.
  • Hög säkerhet med kraftiga glas och säker montering.
  • Elegant och modern känsla.
  • Passar både till altan, balkong, terrass och utomhustrappa.
  • Finns i olika varianter med olika färger och material.
  • Tar mindre plats jämfört med andra räcken.

Ett stolpfritt glasräcke - snyggt och säkert i många år

Med rätt glas, rätt fästen och rätt installation är ett stolpfritt glasräcke säkert. Saknas någon av dessa parametrar blir det inte säkert oavsett räckestyp. Infino har erfarna montörer som installerar räcket säkert. De ser till att installationen blir rätt utförd så att ditt räcke är både snyggt och säkert i många år. Du kan luta dig tillbaka och behöver inte bekymra dig över krångliga bruksanvisningar eller oroa dig över om du har gjort rätt eller inte.

Det finns olika sätt att fästa ett stolpfritt glasräcke från Infino mot underlaget. Det kan vara hjälp av en bottenprofil, en skena eller fästen som håller uppe glasskivorna. Infino använder rejäla fästen som skruvas i underlaget. Ett stolpfritt glasräcke går att montera både mot sidan av en balkong, altan eller stående uppe på altanen.

Glasräckena monteras utefter din altan eller balkong så att det passar perfekt. Finns även med överliggare om det önskas.

Montering av ett stolpfritt glasräcke

Det finns olika sätt att fästa ett glasräcke från Infino mot underlaget. Det kan vara hjälp av en bottenprofil, det vill säga en kraftig skena i aluminium, alternativt fästen som håller uppe glasskivorna. Infino använder rejäla fästen som skruvas i underlaget. Ett stolpfritt glasräcke går att montera både mot sidan av en balkong, altan eller stående uppe på altanen. Vi tittar gärna på plats hos er vad som passar bäst, varje uteplats har unika förutsättningar.

Betongplatta är den stadigaste installationen. Ett glasräcke blir aldrig stadigare än sin infästning och därför behöver du ha ett underlag som är stabilt. Att säkerställa att underlaget är rejält vid installering av ett glasräcke ökar alltså stabilitet och säkerhet mer än att till exempel enbart gå upp en dimension i glastjocklek.

FAQ