Därför ett stolpfritt glasräcke

Ett stolpfritt glasräcke har många fördelar, både i utseende och funktionalitet. Infino guidar dig genom fördelar, montering och hur ett stolpfritt glasräcke står sig i pris mot andra räcken - bra att veta inför ditt köp.

Att hitta rätt räcke till din balkong eller terrass kan vara klurigt. Valen är många och både utseende och funktionalitet spelar in. Fördelarna med ett stolpfritt glasräcke från Infino är:

  • Skapar en luftig känsla.
  • Obruten utsikt.
  • Vindskydd utan att störa utsikten.
  • Hög säkerhet med kraftiga glas och säker montering.
  • Elegant och modern känsla.
  • Passar både till altan, balkong, terrass och utomhustrappa.
  • Finns i olika varianter med olika färger och material.
  • Tar mindre plats jämfört med andra räcken. 

Ett stolpfritt glasräcke - snyggt och säkert i många år

Med rätt glas, rätt fästen och rätt installation är ett stolpfritt glasräcke säkert. Saknas någon av dessa parametrar blir det inte säkert oavsett räckestyp. Infino har erfarna montörer som installerar räcket säkert. De ser till att installationen blir rätt utförd så att ditt räcke är både snyggt och säkert i många år. Du kan luta dig tillbaka och behöver inte bekymra dig över krångliga bruksanvisningar eller oroa dig över om du har gjort rätt eller inte.

Det finns olika sätt att fästa ett stolpfritt glasräcke från Infino mot underlaget. Det kan vara hjälp av en bottenprofil, en skena eller fästen som håller uppe glasskivorna. Infino använder rejäla fästen som skruvas i underlaget. Ett stolpfritt glasräcke går att montera både mot sidan av en balkong, altan eller stående uppe på altanen.

Glasräckena monteras utefter din altan eller balkong så att det passar perfekt. Finns även med överliggare om det önskas.

Montering av ett stolpfritt glasräcke

Det finns olika sätt att fästa ett glasräcke från Infino mot underlaget. Det kan vara hjälp av en bottenprofil, det vill säga en kraftig skena i aluminium, alternativt fästen som håller uppe glasskivorna. Infino använder rejäla fästen som skruvas i underlaget. Ett stolpfritt glasräcke går att montera både mot sidan av en balkong, altan eller stående uppe på altanen. Vi tittar gärna på plats hos er vad som passar bäst, varje uteplats har unika förutsättningar.

Betongplatta är den stadigaste installationen. Ett glasräcke blir aldrig stadigare än sin infästning och därför behöver du ha ett underlag som är stabilt. Att säkerställa att underlaget är rejält vid installering av ett glasräcke ökar alltså stabilitet och säkerhet mer än att till exempel enbart gå upp en dimension i glastjocklek.


FAQ - stolpfritt glasräcke

Med rätt beslag och rätt installation är ett stolpfritt räcke lika säkert som ett räcke med stolpar. För glasräcken som monteras en våning upp eller högre använder Infino ett glas som är hela 16,76 millimeter tjockt. Glaset är både härdat, laminerat och klarar svensk byggnorm.

Du behöver inte vara orolig för att glaset ska gå sönder av en stöt. När Infino monterar glasräcket kan du vara trygg med att det kommer tåla en livlig vardag under många år framöver.

Är stolpfria glasräcken dyra?

Stolpfria räcken kan initialt innebära en dyrare kostnad men tack vare komponenter av metall har de en lång livslängd jämfört med andra räcken. Priset beror också på vilka förutsättningar du har för ett stolpfritt glasräcke.

Hur långa glaspartier kan man ha?

Maxlängden för ett glasparti är fyra meter. Ju bredare glasparti desto starkare och stadigare blir räcket.

Hur stort glasräcke kan man ha?

Det finns ingen gräns på hur långt glasräcke du kan ha. Det längsta vi har räknat på är 1 000 meter.

Kan jag få lika breda glas till alla sektioner?

Infino anpassar glasräckena efter din altan eller balkong så att du får lika stora glaspartier. Vi eftersträvar ett enhetligt intryck och du slipper passbitar och ojämna sektioner.

Kan jag få se glasräcket i verkligheten innan jag beställer?

Infino kommer gärna ut och träffar er på er uteplats. Till mötet har vi med oss prover på beslag, stolpar och olika glas. Du kan också besöka vårt showroom i Sävedalen. Öppettider hittar du här.


Våra stolpfria glasräcken

Post Free - helt utan stolpar och handledare

Stolpfritt helglasräcke som låter dig njuta av din utsikt full ut. De robusta fästena är tillverkade i ultramarint rostfritt stål som är helt underhållsfria även i havsmiljö.

EasyGlass Pro - stolpfritt helglasräcke

Stolpfritt helglasräcke i underhållsfri aluminium ger dig en obruten vy. Finns i kulören mattsilver.