Glasräcke för pool – säkerhet och insynsskydd

Vi har ett brett utbud av glasräcken som kan monteras runt poolen och som uppfyller Boverkets säkerhetskrav. Ett enklare, och snyggare alternativ än pooltak - som dessutom kan skydda omgivningen från vattenskvätt när barnen leker livfullt.
Vid pooler används även glasräcken som insynsskydd. I detta fall väljs gråtonat eller frostat glas.

Säkerhetskrav vid räcke/staket vid pool

Om poolen är djupare än 20 cm krävs det, enligt Boverket, ett skydd kring poolen. De tre punkter som behöver vara uppfyllda är:

  • Höjd - Räcket/staketet måste vara minst 90 cm högt.

  • Begränsar - Räcket ska vara utformat, samt monterat, på ett sätt så att barn inte förväntas kunna krypa under det eller klättra över det.

  • Grind - Om det finns en grind ska den ha ett lås som småbarn inte kan öppna.

 Samtliga våra glasräcken uppfyller kravspecifikationerna från Boverket. Detta genom glasmaterialet är laminerat och härdat samt att de har en höjd minst 110 cm. Även om någon skulle ramla, eller bli knuffad, in i räcket så kommer de att stå emot denna yttre påverkan. Sprickor kan däremot uppstå om exempelvis en stor sten kastas mot glaset. I detta fall bör den delen av räcket bytas ut. 

Våra populära glasräcken

Post Free - helt utan stolpar och handledare

Ett helglasräcke som monteras utan stolpar. De kraftiga fästena är tillverkade av underhållsfritt rostfritt stål som även är anpassat för havsmiljöer. Stålkvalitén 2205 är marknadens högsta kvalité på stål. 

Stainless steel – stolpe och överliggare

Ett klassiskt glasräcke med stolpar och överliggare. Populär modell som bland annat används på balkonger, vid pooler och på altaner. Stålkvalitén 316 är den vanligaste kvalitén på stålprodukter. 

FAQ

Går det att montera glasräcket i sten?

Ja, det är möjligt att montera i trä, sten eller betong. Beroende på var räcket ska monteras kan topp- eller sidomontering vara bäst.

Vad kostar montage?

Priset för montage beror på flera faktorer så som plats, omfattning och paketlösningar. Kontakta oss för en offert.

Hur rengörs glasräcken?

Vi rekommenderar att rengöring sker på samma sätt som en bil tvättas. Använd bilschampoo och svamp.