FAQ

Vad kostar glasräcket?

Priset för ett glasräcke glasräcke beror på en rad olika faktorer. Vad som räknas in i detta är bland annat:

  • - Vilken modell eller utseende som passar på huset
  • - Hur breda och tjocka glas ni vill ha
  • - Hur glasräcket kan fästat in
  • - Om underlaget behöver förstärkas etc.

Vi utformar alltid er offert så att ni får veta vad totalkostnaden blir på förhand.

Hur starkt är glasräcket?

Våra räckesmodeller är framtagna för att tåla riktigt mycket stryk. Vi använder uteslutande härdat glas vilket är 4-5 gånger starkare än vanligt laminerat glas. Byggnormen säger att ett räcke med fallhöjd ska tåla 50kg sidokraft per meter, när fallhöjd föreligger. T ex vårt räcke Sereno AL tål 270kg sidokraft per meter vilket gör räcket till ett av de kraftigaste modellerna på marknaden.

Hur tar jag hand om mitt glasräcke?

De flesta av våra räckesmodeller är helt underhållsfria! Detta tack vare material som Ultramarint rostfritt stål och anodiserat aluminium i stolpar och beslag. Om räcket är smutsigt kan det enkelt spolas av med högtryckstvätt och hårt sittande smuts kan tas bort med svamp och bilschampo. 

Hur länge håller glasräcket?

Samtliga modeller i vårt sortiment är framtagna för att hålla (och fortsätta vara snygga) i flera årtionden. Om glasräcket monteras på ett trädäck så är det oftast trädäcket som ger sig först.

Kan jag köpa bara material av er; utan installation?

Absolut! Vi har bra manualer till de flesta modeller vi tillhandahåller och fri support från våra erfarna montörer. Vi levererar glasräcken till hela Sverige.

Vad innebär ett kostnadsfritt kundbesök?

När du bokar ett kostnadsfritt hembesök kommer vi hem till er och tittar tillsammans vilken typ av räcke som passar i er miljö och vad som tekniskt är möjligt att montera. Vi skräddarsyr en lösning som passar er! Därefter får ni offert så ni kan se totalkostnaden för både glasräcke och installation, utan överraskningar. Detta är helt kostnadsfritt oavsett om ni sedan väljer att köpa räcket av oss eller ej. Vi tillhandahåller hembesök i göteborgsregionen med omnejd och i vissa fall på andra platser också.

Med eller utan handledare; vilket är bäst?

Detta är en smaksak! För t ex ett stolpfritt räcke använder vi ett kraftigare glas i de fall man vill ha räcket helt utan handledare. Detta i kombination med ett rejält förankrat beslag gör att ett räcke utan handledare kan vara precis lika starkt som ett räcke med handledare.

Hur vet jag vilken räckesmodell jag skall välja?

Det är många faktorer som påverkar vilket räcke du ska ha! Tveka inte att kontakta oss så hjälper vi dig fram till den bästa lösningen för dig.

Kan jag ha glasräcke runt poolen?

Det går utmärkt att ha glasräcke runt poolen, det är säkert och är betydligt elegantare än pooltak. Läs mer om glasräcke för pool.